Dampschermen moeten minstens 6 mil dik zijn om het gebied effectief te bedekken en een vochtbarrière te creëren. Triangle Crawl Space Solutions gebruikt zowel een materiaal van 6 mil voor eenvoudige dampremmende installatie als een dikker, duurzamer dampschermmateriaal van 12 mil, afhankelijk van het budget en de behoeften van het huis. Gelukkig kunnen geventileerde kruipruimtes worden afgedicht met de juiste installatie van een dampremmende laag. De diktes van de dampremmende laag variëren van 6 mil tot 20 mil, waarbij 6 mil het absolute minimum is en 20 mil het zwaarst en lekbestendig is.
Volgens de meeste experts moet een dampremmende laag tussen 0,2 en 0,8 centimeter dik zijn. Het hangt allemaal af van het budget en wat het huis nodig heeft in combinatie met de omgeving. Hoe dikker een dampremmende laag is, hoe duurzamer en ondoordringbaarder deze wordt. Het absolute minimum moet een polyethyleen dampremmende laag van 6 mil zijn op de funderingen en inkapseling van de kruipruimte Het meest voorkomende dampremmende materiaal is polyethyleen (poly).
Het wordt gemeten in mils, wat de dikte van het poly is. Elke mil is 0,001 inch en de meeste codes vragen om 6 mil, wat 0,006 inch dik is. Gebruik echter geen polydampremmende laag in uw kelder. Er zijn foto's op onze website van enkele betonblokken van veertig pond die al meer dan een jaar aan ons kruipgordijn hangen zonder bevestiging, behalve onze aanbevolen lijm.
Dus hoe zit het met de dikte? We hebben materialen getest van 6 ml tot 20 ml. De dikte van het kruipgordijn van 8 mil was geen willekeurige keuze. Ten eerste is de dikte van 8 mil voldoende sterk en lekbestendig voor een kruipruimtemuur. In plaats van een onhandige loodgieter die het materiaal schraapt en scheurt met gereedschap of loodgietersbenodigdheden, gaat het materiaal jaren mee.
In koude klimaten waar de buitenlucht droog is, moet de vochtbarrière zich achter de gipsplaat aan de binnenkant van de noppen bevinden. Een dampremmende laag is een essentieel onderdeel van de bouw in elk huis en kan schade door vocht zoals schimmel en meeldauw voorkomen. Hoewel het in bepaalde gebieden het beste is om halfdoorlatend materiaal te gebruiken, omdat er geen manier is om volledig te voorkomen dat vocht binnendringt. In de praktijk kunnen deze ventilatieopeningen echter niet goed lucht laten circuleren, dus het vocht dat onder het huis terechtkomt, blijft daar.
Voor wie het niet weet, helpt een dampremmende laag huizen te beschermen tegen vocht- en vochtproblemen en zorgt voor extra comfort in een leefruimte. Vocht creëert een gastvrije omgeving voor ongewenste gasten en als het niet wordt aangesproken, kan vocht de ondervloer van uw huis en daarmee de fundering vernietigen. Voor de meeste residentiële toepassingen biedt de dampremmende laag van 10 mil onder de plaat voldoende bescherming tegen de overdracht van vochtdamp door de betonnen vloer, waardoor vloermaterialen met succes bovenop het beton kunnen worden geïnstalleerd. De dampremmende laag kan alleen voorkomen dat vocht binnendringt, maar een luchtbarrière helpt het binnenklimaat te reguleren door de lucht buiten te houden.
Volgens de International Energy Conservation Code (IECC) moet een luchtbarrière het binnenklimaat reguleren door de luchtstroom en het bijbehorende vocht te stoppen. De oudere polydampremmende dampremmende lagen van 4 en 6 mil dik zijn gemaakt van gerecyclede materialen en harsen van mindere kwaliteit die na verloop van tijd zullen afbreken waardoor vocht door de plaat kan stromen. Alle huizen moeten worden afgedicht om de isolatie en binnenmuren te beschermen tegen vocht om schimmel en meeldauw te voorkomen. De dampremmende laag werkt door het binnendringen van vocht in het gebouw te stoppen of te vertragen.
Het afdichten van een open kruipruimte met een dampremmende laag kan ook vochtophoping in uw vloeren en leefruimte voorkomen, waardoor uw huis wordt beschermd tegen houtrot en schimmel. Als het gaat om de aanschaf van dampremmende lagen, is het essentieel om de verschillende soorten vochtschermen te begrijpen. De dampremmende laag is belangrijk in het plafond omdat veel van het vocht afkomstig is van de condensatie die zich ophoopt.